2017 Злет – стаття

0
587

58-ий Злет Юнацтва СУМ на Оселі СУМ в Елленвілі

Елленвіл, Ню-Йорк. — В днях 27-28-го травня 2017 р. на Оселі СУМ в Елленвілі, Ню-Йорк, відбувся 58-ий Злет Юнацтва Спілки Української Молоді. Цього року Злет відбувся під гаслом „Великого Бажайте!” за словами Блаженішого Патріярха Йосифа Сліпого.  Патріярх Йосиф говорив ці слова до молоді коли опинився на волі опісля 18 довгих років на засланню.  Рік пізніше повторив ці слова провідник ОУН Ярослав Стецько.  А цього року на відкритю Злету Голова Крайової Управи Юрій Микитин пригадав сумівцям, що ці слова важні для нас навіть сьогодні та закликав все юнацтво завжди мріяти великими мріями та перетворити свої особисті бажання у велику реальність. 

15 Відділів Юнацтва із сумівських Осередків США та Канади – разом 485 юнаків та юначок – вислали своє членство на Оселю СУМ щоб чесно змагатися у конкурсах знання, слова, роїв, мистецтва та спорту.  Під час дводенних змагань молодь гартувалося на природі.  Серед юнацтва панував товариський настрій та чудова сумівська атмосфера. 

Після підрахунку результатів серед 15 Відділів перше місце зайняв Відділ “Білогорща” в Клівленді, друге місце зайняв Відділ “Чигирин” в Ірвінгтоні, а третє місце Відділ “Ужгород” в Джерзі Ситі.  Першуном молодшого юнацтва став Ярема Фолк з Ірвінґтону, а першуном старшого юнацтва Юрій Йосипів зі Стемфорду.

Згідно з всеукраїнською акцією „Вдягай Вишиванку” започатковану на Україні, сумівська молодь, батьки та виховники одягнули свої вишиванки замість сумівських одностроїв в неділю рано на Богослуження та зробили спільну світлину перед пам’ятниками героїв. Богослуження відправив Владика Павло Хомницький зі Стемфордської епархії.

Після завершення Злету, юнаки та юначки роз’їхалися до своїх Осередків, очікуючи початку сумівського таборового літа. 

Христина Долинюк-Микитин

(фотографії – Андрій Кобилецький, Стефан Качурак, Юрій Микитин)

 

[divider]