У осередку побільшало «міжнародників»

0
336

міська Управа СУМ в Україні прийняла рішення надати перший ступінь дружинника-«Міжнародника» Мар’яні Кріль («Ребет»).

Подруга Мар’яна навчається в аспірантурі Інституту культурознавства університету ім. Марії Складовської-Кюрі в Любліні (Польща).

Окрім наукової діяльності тернопільська СУМівка ще й активно пропагує українську культуру і є співорганізатором найбільшого фестивалю української культури в Європі “Українська весна”, який з 2008 року відбувається в Познані, та фестивалю “Україна в центрі Любліна”.  Також Мар’яна долучилася до організації фестивалю Товариства духовної культури Прикордоння.mp_art_2125_5_1

Зараз дівчина працює на радіостанції «Радіо Люблін», а ще – займається дослідженням українського та польського самвидавів.

Разом з друзями-українцями, які мешкають в сусідній державі, подр.Мар’яна долучається до збору медикаментів для потреб наших військових в зоні АТО, поширює через місцеві медіа правдиву інформацію про події в нашій державі.

Зважаючи на активність і досягнення СУМівки у справі пропаганди української культури та інформування світової спільноти про життя України, Управа надала Мар’яні Кріль і ступінь «Міжнародника».

Вітаємо подр.«Ребет» та бажаємо їй нових досягнень і звершень!