Заява Крайової Управи СУМ Канади

0
275

CYM logo - druzhynnyky

З А Я В А !

Крайова Управа Спілки Української Молоді в Канаді у єдності з друзями та подругами по всьому світу всією душею і всім серцем засуджує звірську розправу урядових загонів над миролюбивим неозброєним українським народом.

Що теперішня влада в такий брутальний, грубий, нелюдський спосіб спроможна ставитися до власного населення – мабуть нікому не диво, беручи до уваги всі попередні ганебні акти режиму Януковича. Але що сам він, як президент, сміє суто-засуджувати напади беркутівців та інших сил на невинних чоловіків, жінок і малолітніх, мовляв ”Я про це нічого не знав, люди добрі,” це ще до браку людської совості додає риси безвідповідальности та боягузтва.

Іронічно, що другі криваві жорстокості заподіяно учасникам Єврореволюції в саму 65-річницю Міжнародного Дня Прав Людини ООН. І той факт, що у відповідь на кожний лютий акт насильства збирається ще чисельніший натовп народу – це ще один доказ незламної української душі. Та Богом дана душа рятувала наш народ у часи найскрутніших переслідувань та знущань, і дала йому снаги і сталеву волю повставати проти найлютішого ворога для захисту рідної, святої землі.

 

На трибуні Євромайдану наш друг, сумівець і Президент Конґресу Українців Канади, Павло Ґрод, найдотепнішим і найчіткішим способом висловив те, що всі СУМівці Канади відчувають у глибинах своїх сердець: ”Канада з Вами!” Гартуємось нашим гаслом ”Бог і Україна” і надалі будемо молитись тут, далеко від рідних земель наших прадідів, щоби Преподобний Господь благословив наших братів і сестер у їхній незламній боротьбі за буття і честь істинної української державної гідності.

 

Слава Україні – Героям Слава !

 

Честь України – Готов Боронити !

 

За Крайову Управу СУМ у Канаді

Роман Британ                                                                                                                  Гарі Несмашний

голова                                                                                                                                екз. директор

 

Торонто, 11-го грудня 2013р.