8 день Понеділок день важкий – стажування молодих

0
360

Новий таборовий день, вже традиційно розпочався з дивної карпатської погоди – густий туман висів нам «Маківкою», немов пінка на капучіно.  А за кілька кілометрів, у Сколе, куди потягом приїздила наша гостя Софія Федина, світило яскраве сонце і дув пронизливий вітер. На щастя, хмари розійшлись, туман розсіявся і гутірки та зустрічі розпочались вчасно та з задоволенням.

                Старше юнацтво затамувавши подих слухало розповіді та відео презентації про Майдан та Революцію гідності на гутірках з Софією Фединою, говорили про поняття гідності як особистої, так і державної, бавилися в теренову гру та працювали роями над цікавим квестом, а на вечірній програмі представляли свої проекти по новітньому баченню творчості та особистості Тараса Григоровича Шевченка.

                Цікаві гутірки з сумознавства, навчання з вузлов’язання, катехизація про мудрість, ручні роботи, де вчились робити брелоки з шнурка та багато багато іншого зустріло молодше юнацтво цього дня. А вечірня програма була така цікава, що навіть друг Комендат завітав на неї, де мав нагоду послухати пісню про самого себе: адже завданням МЮ було переробити будь яку відому пісню на іншим манер за сумівською тематикою.

На мотив пісні «Била мене мати»

Била нас впорядник віником по спині,

Щоб ми не сиділи довго у кантині.

А ми собі сиділи, «Живчик» попивали:

Пообідову тишу разом прогуляли.

Пісню ми не склали, в кімнаті не прибрали,

А потім з комендантом розмову довгу мали.

А якщо по правді – ми є файні хлопці:

Миємось ми вчасно й всіх приймемо в гості!

Рій «Мідні соколи»