Євромайдан: перші враження

0
405

Стефан Яєчник –

Крайова Управа ВБ –

референт Дружинники-Суспілники

Атмосфера в центрі Києва чудово – напруженість на Майдані Незалежності не спостерігається. На майдані велика кількість людей, які розділяють її разом з політиками, політичними і громадськими групами, студентськими організаціями.

Їх об’єднує спільний ворог: президентство Віктора Януковича і уряду Азарова. Корупція, жадібність, і тепер насильство цього режиму були виставлені для загального перегляду протягом останніх декількох днів. Насильницький розгін минулої суботи мирної акції протесту призвів до демонстрацій, які продовжують сьогодні.

Мене зустрів Голова СУМ в Україні друг Юрко та заступник голови СУМ в Україні друг Андрій на Хрещатику, які взяв мене в EuroMaidan, де ми зустріли інших представниківCYM України, а також в Голову з Крайової Управи в США друга Андрій Бігун.

Я був в захваті від того що бачив. Перший помітний аспект EuroMaidan це запах, особливо в нічний час. Існує солодкий аромат сосни, який утворюється від багатьох багать на пощі для того, щоб протестувальники могли зігрітися. Це в поєднанні з запахом чаю і бульйону робить досить приємне враження.

Різдвяна ялинка , яка була зведена після жорстокого нападу на мирний протест зараз становить основу барикади обидві сторони вулиці, де Хрещатик зустрічає Майдан. Як ви можете бачити на фотографіях , існують різні знаки , що прикрашають барикади – деякі з почуттям гумору , деякі більш серйозні за своїм характером.

Настрій на Майдані двохсторонній в той час як жива музика створює свого роду святкову атмосферу – люди танцюють і співають . Хоча , між музикою , всі знають чому стоять на Майдані.

Це особливий вечір , було кілька студентів , всередені в натовпі співачка Руслана. Це були ті самі студенти , які були жорстоко побиті і подальше заарештовані. Вони розповідали свої власні історії про те , що трапилося з ними, один розказує як був побитий , штовхнули міліціонери й потягли з вулиці. Ще гірше , коли він лежав на землі , інші співробітники поліції і Беркута вдарив його ногою коли вони пройшли мимо.

Настрій на Майдані швидко змінилося – позитивний настрій був замінений більш похмурою . Тим не менш, з цим настроєм прийшли певні погляди на обличчях усіх присутніх на Майдані. Всі тут знають , чого вони хочуть , і поки існують різні точки зору про те , як це буде досягнуто , є сильне почуття єдності на Майдані.

IMG_0408_

IMG_8020

IMG_0423

IMG_0404

IMG_0396