Вісті з Аргентини

0
406

На доручення Голови Світової Управи СУМ відбулася зустріч др.Богдана Гаргая із представниками Крайової Управи СУМ в Аргентині.

До дружнього спілкування, яке відбулося в приміщенні Централі Українського Культурного Товариства «Просвіта» в м.Буенос-Айрес, долучилися Голова КУ СУМ в Аргентині подр.Христя Павлишин, заступник голови і організаційна КУ подр.Ліда Маркович-Данилишин, голова Крайової Виховної Ради подр.Михайлина Савчук,  фінансова подр.Лара Назарик, референт Старшого Юнацтва подр.Софія Данилишин, референт СУМнет др.Тарас Данилишин; провідний сумівець та голова відділу «Просвіти» у м.Гудсон др.Наум Паук.

Під час ділової розмови йшлося про діяльність Спілки на цьому терені, зокрема про працю з Юнацтвом.

Як повідомили члени Крайової Управи, зараз виховними заходами охоплене членство в Буенос-Айресі та передмістях Беррісо і Вільде. Активізувалася робота дружинників, які нещодавно відвідали Америку та Канаду й нав’язали там контакти із місцевими сумівцями.

Впродовж року Крайова Управа СУМ організовує сумівські сходини, відбуваються сумівські іспити та інші імпрези. Регулярно відбуваються літні сумівські табори, в тому числі й на оселі «Веселка».

Члени Спілки є учасниками танцювального ансамблю, хору та  ансамблю бандуристів при товаристві «Просвіта». Виступаючи під час місцевих та крайових імпрез, вони, таким чином, пропагують  ім’я України.

Наразі триває підготовка до Крайового З’їзду СУМ в Аргентині, який заплановано провести у травні 2017 року.

Др.Богдан Гаргай передав сумівцям Аргентини вітання від Світової Управи та наголосив на важливості плекання тісної співпраці між усіма організаційними клітинами Спілки.

Від імені Голови Світової Управи др.Андрія Бігуна він подякував Управі та членству крайової організації за багаторічну діяльність, спрямовану на збереження українського духу в середовищі місцевої української громади та побажав їм дальшого розвитку й плідних здобутків.