Обмін Виховників 2016

0
479
Цьогорічний Обмін Виховників та Впорядників України та США відбувся в Україні з 13 липня по 30 липня 2016 року, у Львівській області.  Перед поїзкою в Україну, наші виховники спілкувалися з подругою Лесею Голик з Тернопілького осередку, яка була учасницею Обміну з України.  Подруга Леся провела виклади на вишкільних табориах в США на теми сучасної України (музику, економію, щоденне життя т.п.)  Подруга Леся вперше  мала виклади на Вишкільному таборі в Елленвілі, а тоді наступного тижня на оселі Бескиді в Віконсоні.

Цього річні учасники Обміну були з різних географічних районів США де діють сумівські осередки.  Учасниками були: Олександра Городиська з осереду Чикаго та оселі Бескид в штаті Вісконсоні, Леся Грицина з осередоку Рочестеру та оселі Холодного Яру в північній частині штату Нью-Йорк, та  Джессіка Демянич з осередоку Джерсі-Ситі та оселі в Елленвіллі в південній частині штату Нью-Йорк. Ці подруги з різних частин США поєднали елементи своїх різних осель та осередків та подали прекрасне поєднання думок і точок зору цьогорічному Обміну.

Обмін почався чотириденним Вишкільним табором, в Озерному Kраю. Це була підготовка до всеукраїнського юнацького табору. Після закінчення Вишкільного табору, всі виховники переїхали в Червоноград, де ми очікували прибуття юнацтва з усіх областей України. Всеукраїнській юнацький табір був поділений на 3 підтабори: старше юнацтво, молодше юнацтво 6-9 років, і молодше юнацтво, віком від 10-12. Кожен підтабір мав свою власну тему і програму. Старше юнацтво приисвоїло назву “UA Made” і програма була пов’язана з європейською інтеграцією. Молодше юнацтво віком від 6-9 назвалися Мурахи і в них тема була професії. А молодше юнацтво, віком від 10-12, займалося тематикою українських звичаїв. Наші виховники працювали в двох молодших підтаборах.