Посвячення нового Переходового Прапору

0
404

Посвячення нового Переходового Прапору

Крайової Управи Спілки Української Молоді.

Юнацтво під час посвячення Слижби Божої

З нагоди ювілею 65-річчя СУМ в Америці у неділю 25 травня ц.р. на Оселі Спілки Української Молоді(далі СУМ) в Елленвілі у штаті Нью Йорк відбулося урочисте посвячення нового Переходового Прапору Крайової Управи.

Ця подія відбулась в рамках 55 Злету Юнацтва СУМ після Служби Божої, яку відправив капелян СУМ отець Ігор Міджак, у присутності близько 500 юнаків та юначок – учасників Злету (з 18 Відділів Юнацтва з Америки та Канади), їхніх батьків, виховників та гостей Оселі.

Оригінальний Прапор, висвячений 9 травня 1954 року, протягом 60 років був одним із символів організації у відзначенні найбільш пам’ятних подій. “Цей прапор востаннє майорітиме на нашому цьогорічному Крайовому Маніфестаційному Здвизі СУМ, а на Крайовому З’їзді СУМ у жовтні, його формально буде передано до архіву КУ СУМ. Новий Переходовий Прапор помандрує по всіх п’ятьох Оселях СУМ в Америці: від Елленвілу в штаті Нью Йорк до Оселі “Бескид” у Барабу, Висконсин; і далі – на Оселі “Київ” у Детройті, Мічиган; “Хортиця” у Клівленді, Огайо; “Холодний Яр” біля Боффало, Нью Йорк, для того, щоб підкреслити, що ми є одна велика спільнота”, – так звернувся до присутніх у своїй промові з нагоди посвячення Переходового Прапору колишній Голова КУ СУМ друг Богдан Гаргай. Він закликав юнацтво бути вірними нашим гаслам – служити Богові та Україні; щоб в молитвах, звертаючись до Архистратига Михиїла, ми пам’ятали про наші обов’язки: “Нехай Архистратиг Михаїл буде нашим заступником і нехай він дарує усім нам, членам СУМ і українському народові, щасливого й плідного майбуття”.

Згідно з традицією, посвячення Прапору відбувається у присутності хресних кумів; а ними стали колишні голови КУ СУМ в Америці, Голови чи Булавні із кожного Осередку та Відділу СУМ, які тримали жовті й сині стрічки, як символи своїх Осередків та Відділів.

Після освячення Переходового Прапору, присутні заспівали сумівський гимн і далі приступили до різноманітни змагань, запланованих у Програмі Злету.

Крайова Управа планує урочистості, пов’язані з новим прапором, по всіх п’ятьох сумівських Оселях у США цього року, про що буде повідомлено пізніше. 

Віктор Курилик, пресовий референт КУ СУМ

 

Посвячення нового Переходового Прапору
Посвячення нового Переходового Прапору КУ СУМ отцем Ігорем Міджаком.
Члени та представники Осередків та Відділів під час посвячення Переходового Прапору
Члени та представники Осередків та Відділів під час посвячення Переходового Прапору