Книга для солдата

0
412

Тернопільські СУМівці, а також друзі з «Книгарні Є» зібрали більше сотні книжок (бл. 15 кг) для українських солдатів на Сході.

Навіть в зоні бойових дій солдати не воюють 24 години на добу, тож у вільний час література допомагає військовим трохи відволіктися від війни. Відповідно до побажань самих солдатів, книги підібрано невеликого формату, щоби поміщалися у кишені.

До підбірки увійшла переважно художня література, а також книги на історичну й духовну тематику. 99% книжок — українською мовою. Слід відзначити, що були серед них комікси «Убивство з наказу КҐБ» та «Україна в боротьбі», видані за ініціативи ТМО СУМ в Україні, а також книга тернопільського СУМівця Святослава Липовецького «ОУН Бандерівці».  
Преса

Тривалий час допомагають Київському військовому госпіталю представники ініціативи «Героїка», серед яких чимало СУМівців.

Окрім предметів першої необхідності, наші побратими постійно забезпечують поранених газетами й журналами (чимала підбірка актуальних українських видань була зібрана й у Тернополі).

Також організація, за підтримки благодійників, надала три мобільних комп’ютери, щоби дещо урізноманітнити дозвілля воїнів на лікуванні.

Нагадаємо, що раніше СУМівці брали активну участь у забезпеченні актуальною і сучасною українською літературою Українського флоту та навчальних закладів Криму.

др.Любомир Крупніцький