0
85

СУМ у Великій Британії оголосила збір коштів на реконструкцію приміщень та придбання інвентарю для сумівської оселі «Тарасівка».

Підтримай своєю пожертвою частинку України в серці Англії!

«Тарасівка» це не лише:
📌колишній військовий табір у Вестон-он-Трент (Дербішир), придбаний в 1964 Спілкою Української Молоді;
📌трав’яний майданчик площею 36 акрів;
📌зала на 350 осіб, житлові та допоміжні приміщення;
📌місце щорічних літніх таборів для дітей віком від 3 до 17 років.

Це, в першу чергу, живий осередок української культури, мови та виховництва!

Його збереження та розвиток – наша спільна справа!

Щороку СУМ в Великій Британії здає майданчики та приміщення оселі для потреб місцевих та регіональних клубів і організацій. Це приносить істотний дохід, який йде на утримання та догляд за територією та об’єктами (включаючи оплату комунальних платежів та податків).

“Ми постійно з 2015 року, вдосконалюємо територію та умови, збираючи кошти серед української громади та за її межами, а також заохочуємо наших дорослих членів жертвувати свій час у загальному догляді за територіями та будівлями.

Перед пандемією «Ковід-19» мали намір відремонтувати та відновити основний зал оселі та провести необхідні віднови інших будівель, а також зібрати кошти для придбання меблів та обладнання до сезону 2020 року. На жаль, «обмеження» та дотримання порад уряду по ізоляції привели до скасування всіх подій та скасування домовленостей щодо оренди “Тарасівки” на 2020 рік. Все це привело до зупинки фінансових надходжень, щонайменше до кінця весни 2021 року. Це великий удар для Тарасівки”, – каджуть в Крайовій Управі СУМ у Великій Британії. –

Незважаючи на «обмеження» місцеві дорослі провели деякі волонтерні роботи по ремонту головного залу Тарасівки (місткість 350 чоловік, заклади громадського харчування та сцена), але на жаль, це тепер зупинилось і не завершилось. Робота щодо вдосконалення та оновлення інших об’єктів “Тарасівки” зараз затримується на невизначений термін, якщо не можна буде знайти кошти.

На завершення віднови основного залу, придбання нових меблів, 40 нових ліжок та матраців у дитячих бараках та нових вікон для гуртожитків для батьків та малюків потрібно 30 000 фунтів.

“Завершення реконструкції та оновлення під час кризового періоду дозволить нам збільшити наш потенціал для отримання прибутку в майбутньому – як тільки ми зможемо відкрити наші ворота, та запропонувати більш доглянуте та покращене обладнання для наших членів, місцевої громади та організацій. Це також створить більш стійке майбутнє для Тарасівки щоб продовжувати служити центральним місцем для українців у Великобританії. Просимо вашої підтримки. Усі пожертви будуть вдячно отримані”.

Долучитися до підтрими оселі “Тарасівка” можна за цим посиланням.