Другий благодійний табір СУМ “Ми – Україна”

0
120

Минулого 2015-го року, Спілка Української Молоді провела надзвичайно успішний табір для дітей переселенців з зони АТО “Дорогою предків“.  Розпочалась підготовка до проведення цьогорічного табору для дітей-переселенців та дітей воїнів АТО “Ми – Україна”.

Війна на Сході України змусила сотні тисяч родин залишити свої домівки і тимчасово переміститися до інших областей України. Тимчасово переселені особи є різних поглядів; хтось потерпав за свої українські погляди, хтось не має жодної позиції, а ще хтось приховує своє прихильне ставлення до Росії тільки заради збереження життя дітей. Сьогодні, ми, як сумівці, повинні робити з усього висновки і працювати з майбутнім Сходу України – дітьми переселенців, які по завершенню, або і раніше повернуться до своїх домівок.
Цьогорічний табір для дітей-переселенців та дітей воїнів АТО надасть можливість через мандрівки, мистецькі гуртки, гутірки та ряд інших видів таборової діяльності пізнати історії, традиції та культуру України. 

Табір відбуватиметься  1-12 серпня 2016 року  на база “Ровесник” Львівської області, в м. Червоноград. Організаторами табору є Крайова Управа СУМ в Україні, під патронатом Світової Управи. 

Цьогорічна програма розрахована на дітей воїнів АТО та дітей-переселенців та напрямлена на полагодження порозуміння між цими категоріями дітей, оскільки в Україні зароджується ця проблема. Тематика табору це пізнання України через культуру та спорт, організація зустрічей з різними відомими людьми, а також тренінги з психологами та катехитами. 

Світова Управа СУМ та Світова Виховна Рада запрошує Сумівців-виховників, сумівців-інструкторів з танців, співу зголоситись на табір, та допомогти здійснити таку важливу справу для України задля миру в майбутньому.

Звертатися до подр. Нелі Лавриненко: [email protected]