2015 – Провідницький Семінар

0
577

Вашінґтон, 28-29 березня 2015 р.

У приміщенні Посольства України  відбувся Провідницький Семінар Крайової Управи Спілки Української Молоді в Америці. Для участи в ньому, Провідницька Комісія запросила 13 юнаків та юначок із 5 Осередків терену Америки: Петро Єжевський, Роксолана Єжевський, Наталія Турманович, та Настя Латоцька з Чікаґо, Михайло Попович з Нью Йорку, Марко Дрозд  та Настя Пелз з Клівленду, Тереса Дуда, Матей Ґашлер, Тарас Гальва, Михайло Куземчак, та Матей Томашевський з Йонкерсу, та Іванна Кликс з Пассейку.

2015_Leadership_04

Організаторами семінару були Марійка Дрозд (Голова Комісії Провідницького семінару  Крайової Управи СУМ в Америці), Неля Лавриненко (Голова Світової Виховної Ради СУМ), Юрій Микитин (Голова Крайової Управи СУМ в Америці), Андрій Бігун (Перший Заступник Голови Світової Управи СУМ), Леся Гаргай (Перший Заступник Голови Крайової Управи СУМ в Америці) та Юля Добощак.

Провідницький семінар відбувся під проводом Нелі Лавриненко, голови Виховної Ради. За професійним фахом вона  досвідчений керівник провідницьких семінарів.

Відкриваючи семінар, кожний учасник, для того щоб розповісти про себе, мусів приготовити особистий герб, на якому були  представлені зображення які б представляли хто вони є, та ким вони у майбутньому хочуть бути.  На приємне диво, декілька учасників представляючи свій герб висловили бажання, що в майбутньому хочуть бути головою Крайової Управи СУМ в Америці!  Рівночасно, учасники семінару самі ухвали напрямні своєї поведінки під час дводенного семінару для того щоб виконати намічену програму вишколу.

Однією із цікавіших сесій була розмова про нашу організацію – Спілку Української Молоді, яке її сучасне завдання, і які риси характеру потрібні щоб бути ефективними провідниками в майбутньому.

2015_Leadership_02

В суботу після обіду учасники мали честь зустрінутися із достойним Олександром Моциком, Надзвичайним і Повноважним Послом України в  Сполучених Штатах Америки.  Відбулась дуже щира та відкрита розмова з послом, і він відповів на всі поставлені йому запитання.  На цій зустрічі був присутній голова КУ СУМ в Америці  Юрій Микитин, який привітав Посла, а учасники сумівського семінару вручили послові України текст звернення до української молоді з проханням передати його зміст Президентові України Петрові Порошенкові і допомогти розповсюдити це звернення по Україні, що посол обіцяв виконати.   Звернення можна прочитати на сумівській веб-сторінці – www.cym.org.

2015_Leadership_03

Після довгого робочого дня, група відпочила на екскурсії історичними місцями Вашінґтона. Ми зупинялися біля багатьох пам’ятників, архітектурних й історичних місць, якими відома столиця.

Наступного дня, у неділю, учасники семінару взяли участь у Службі  Божій яку відправив Преосвященний Владика Іван Бура (до того  ж й Сумівець) у каплиці Семінарії св. Йосафата у Вашінґтоні, та виголосив повчальну проповідь, та висловив признання проводові СУМ за влаштування так потрібного провідницького вишколу.

2015_Leadership_05

Дальша програма семінару складалась із виступу голови КУ СУМ д. Микитина, який розповів про працю  Крайової Управи та про діяльність нашої Спілки в Америці та у світі.  Він зокрема підкреслив, що досвід та напрямні які ми набуваємо під час семінару потрібно ввести у практику по наших Осередках.  Останньою сесією провадили подруги Леся Гаргай і Юля Добощак.  У цій частині учасники поділились на групи із завданням від початку до кінця розплянувати програму (включно із бюджетом) та провести якусь імпрезу, а на кінець подати звіт із проведеної імпрези. 

Висловлюємо щиру подяку Посольству України за гостинність, як також всім організаторам та учасникам вже одинадцятого з черги провідницького семінару.  Віримо, що здобуте знання та досвід будуть корисним для наших майбутніх провідників! 


Звернення учасників Провідницького Семінару СУМ до української молоді в цілому світі