Сумівська доброчинна акція перемогла в престижному конкурсі “Благодійна Україна”

0
879

Сумівська доброчинна акція перемогла в престижному конкурсі “Благодійна Україна”

Доброчинний проект Спілки Української Молоді «Теплом зігріємо серця» став переможцем в номінації «Молодіжна та дитяча благодійність» Національного конкурсу “Благодійна Україна – 2017”.

Церемонія оголошення призерів конкурсу та вручення дипломів й спеціальної відзнаки – «Ангел добра» відбулася 22 березня 2018 року у колонній залі Київської міської адміністрації.

У такий спосіб було відзначено сумівську ініціативу, в рамках якої, лише у 2017 році, було зібрано майже 92000 доларів США, згодом використаних на придбання подарунків для 3235 дітей українських військових та дітей вимушених переселенців з Донбасу.

Загалом ж, за чотири роки проведення акції «Теплом зігріємо серця» сумівці зібрали й передали в Україну понад 7000 подарунків на загальну суму – 200000 доларів.


Світову спільноту СУМ на церемонії нагородження представляли член її Світової Управи, Голова Крайової Управи СУМ в Україні друг Андрій Фендик та вихованка СУМ в Канаді, референт Крайової Управи СУМ в Україні подруга Андрея Кардаш, члени Київського осередку СУМ в Україні друг Володимир Погорецький і друг Андрій Своровський.


“Всі ми робимо свою окрему добру справу, але разом творимо велику незалежну суверенну державу!” — сказав в подячному слові голова КУ СУМ в Україні, друг Андрій Фендик.

Приємною несподіванкою стала зустріч із головою Карітас України, другом-сумівцем, Андрієм Васьковичем, який прийняв нагороду в імені Міжнародний Благодійний Фонд Карітас «України» за Благодійність в соціальній сфері. “Сумівці сьогодні забрали дві нагороди! І це круто для сумівського світу!” — ділиться враженнями Андрій Васькович.

Символічно, що відзнаки сумівцям вручила вихованка Спілки Української Молоді в Америці, а нині – голова Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко.

Засновником конкурсу є Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація благодійників України». Його метою є розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Як розповіли організатори акції, на адресу оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна-2017» надійшло 1054 заявки, що на 310 заявок більше ніж на попередній конкурс. У цьому році переможців нагороджуватимуть у 15-ти колективних, 3-ох індивідуальних та 3-ох спеціальних номінаціях.

Загалом у колективні номінації було подано 856 заявок, в індивідуальні – 129 та у спеціальні – 69.

Найбільша кількість заявок надійшла у колективну номінацію «Молодіжна та дитяча благодійність» – 149.