Благодійний табір для дітей переселенців та дітей бійців АТО «Ми-Україна»

0
492

З 1 по 12 серпня на оздоровчо-відпочинковій базі «Ровесник», біля Червонограда, відбувся Всеукраїнський благодійний табір Спілки Української Молоді для дітей переселенців та дітей бійців АТО «Ми-Україна» в якому взяло участь 150 осіб.

Були діти, які втратили своїх рідних: хто батька, хто брата, чи дядька. Є діти переселенці, батьки яких теж в рядах українських батальйонів в АТО. Одним із завдань на таборі було здружити цих дітей і зробити все можливе, щоб в майбутньому не було  між цими категоріями конфлікту. Тут були діти з різних куточків України: Чернігівщини, Дніпропетровщини, Хмельниччини, Донбасу та Галичини. Вік наймолодших був лишень 5 років, а найстаршим було по 15.

Програма табору давала можливість дітям пізнати Україну через її культуру. Діти не тільки дізнавались про цікаві факти з історії писемності, музики, театру, кіно, науки, але й мали зустрічі з відомими сучасниками нашої культури – фронтменом гурту «Мері» Віктором Винником, з українською дитячою письменницею Наталею Малетич , авторкою книги “Щоденник Ельфа” і заступницею головного редактора “Видавництва Старого Лева”, з молодим талановитим режисером Сергієм Пудичем. Учасники табору, окрім того, що ставили театральні сценки, мали також можливість створити власний мультфільм, для цього приїхали спеціалісти мультиплікатори із Дніпра. Та, мабуть, найбільшою популярністю у дітей користувались спеціалісти-кінологи разом із своїми чотирилапими товаришами – громадська ініціатива «Друг Героя».

Діти залишали СУМівський табір із позитивними враженнями, новими друзями. Минуло два місяці, а юнацтво активно ведуть електронне листування з виховниками табору та між собою. Виховно-інструкторська команда табору – виховники СУМ в Україні, СУМ Америки, педагоги-волонтери з Краматорська, Дніпра, духовна опіка отця Романа Мірчука, братів-семінаристів   Київської Трьохсвятительської духовної семінарії, вже ведуть активну підготовку програми нового благодійного табору у 2017 році.

Пам’ятайте, що «Україна починається з тебе», а значить з наших дій у справі виховання її майбутнього.

Бр. Павло Лоєк, ІІІ курс Київська Трьохсвятительська духовна семінарія, духовна опіка табору «Ми-Україна»

Докладніше про табір можна довідатися ось тут: День за днем благодійного табору «Ми – Україна!»

Додаткові фотографії можна оглянути за цим посиланням!