Свято Весни 2015

0
298

21-го червня, 2015 року сумівці південного Онтаріо святкували традиційне Свято Весни, відзначаючи кінець сумівського виховного року і початок таборового сезону.  Присутнe юнацтво, дружинники та прихильники з осередків Ст. Катеринс, Етобіко, Міссіссага, Гамільтон і Торонто начислило біля 200 учасників включно з членами Крайової Управи СУМ Канади, котрі також були присутніми на Святі.

DSC_0710

День розпочався Службою Божою в каплиці святих свв. Володимира і Ольги, яку відправив  отець Тарас Дусановський.  Після св. Літургії, тому що це і одночасно був День Батька, юнацтво вітало своїх татів, дідів і хресних батьків грімко заспіваючи Многая і Благая Літа.  Під музичним супроводом духової оркестри Батурин, сумівці маршерували до головної площі перед трибуною де відбулася організаційна частина свята.  Голова Крайової Виховної Ради СУМ, подруга Ірка Шуст-Данкович і друг Павло Ґрод, голова Конґресу Українців Канади вітали короткими привітами всіх присутніх після чого юнацтво почавши з 6-ти років і завершуючи молодими дружинниками всі були відзначені відповідними здобутими ступенями які засвідчили про пророблену працю продовж цілого виховного року.

DSC_0726DSC_0746

DSC_0720

Після завершення офіційної частини дефілядою, сумівці та присутні гості мали нагоду смачно пообідатид при барбекою а пополудні брати участь у Ход-А-Тоні з метою фінансово допомогти у благодійних проєктах ”Подаруй дитині таборовий день” для дітей, чиї батьки воюють або загинули на Сході України і окремого табору виключно для дітей переселенців – обидва організовані Крайовою Управою СУМ в Україні під патронатом Світової Управи СУМ. З приємністю повідомляємо, що назбирано $1,610 i О СУМ Ст.Катеринс oкремо пожертвував $1,200. Заохочуємо і Вас скласти Вашу щедру пожертву.

DSC_0759

Після важкої ходи, учасники ще мали нагоду весело розслабитися у басейні з огляду на чудову погоду.

Додаткові фотографії, Ви можете знайти в нашій ґалереї www.cym.org/ca/gallery