Вишкільний Табір ”РОЗРИТА МОГИЛА”

0
334

Вишкільний Табір ”РОЗРИТА МОГИЛА”

Vyshkil'14 group foto

Сумівський всеканадський вишкільний табір «Розрита Могила» імені Небесної Сотні, який відбувся на початку липня 2014 року на оселі СУМ «Веселка» взявся за великі і важливі справи:

            Перше — перейти і зрозуміти події нашої найновішої історії, події Євромайдану і визвольної боротьби українського народу.

            Друге — гідно відмітити велику річницю, а саме – 200-річчя від дня народження поета-пророка, Тараса Шевченка.

Поклін Героям Майдану            Третє — перейти приписану програму вишкільного табору, щоби дати таборовикам, яких було 32 юнаки і юначки віком від 15 до 17 років із Осередків з Етобіко, Міссісаґи, Ст. Катеринс та Монтреалю, нагоду краще пізнати себе, поглибити своє знання та поширити свій світогляд, щоби відповідно приготуватися до дальшої плідної праці з юнацтвом на таборах і на щотижневих сходинах по Осередках.

            Така програма провелася з видною допомогою запрошених інструкторів і викладачів – Гарі Несмашний, Маркіян Швець, Павло Ґрод, Оксана Соколик, Марійка Кобилецька, Богдан Ґоґусь, Мирослав Гуцал, Мирослав Баран, Калина Бєнь-Комов, Федір Даниляк, Олег Прус, Оля Рашкевич, Гануся Критюк. Усі вони, включно із членами команди – Ірина Шуст-Данкович, Михась Грицак, Наталя Кардаш, Ганя Остап’юк, Зоряна Кілик, Марко Дячун, Ксеня Чолій допомогли виконати намічену програму, вживаючи різного роду інтерактивні методи, щоби зацікавити таборовиків.

            Мимо викладів і майстерень запрошених гостей, члени команди проводили гутірки, які включали теми як наприклад: сучасна Україна, богослов’я, сумознавство, провідництво та методика (як працювати з молодшими дітьми). Таборовики мали нагоду займатися спортом, плаванням, співом, впорядом, ручними роботами, іграми і забавами. Вони відбули прогулянку, де займалися дереволазанням, виконували цікаві проєкти, як наприклад, писання листів до хоробрих воїнів Української Армії, які зараз захищають нашу рідну землю від московського загарбника, приготування відео-привіту для учасників всеамериканського вишкільного табору в Елленвілі, Нью-Йорк, та планування і переведення програми для молодих учасників денного табору, який відбувався рівночасно із вишкільним табором на оселі «Веселка».

DSC_0113            Але, що було надзвичайне для учасників, їхніх батьків та для ширшої громади, це те, що усе, що відбувалося на таборі, було висвітлене у формі знімків і відео-кліпів на сумівській мережі www.cym.org/ca щодня! Завдяки цьому батьки могли побачити, що таборовики займалися цікавою програмою і гарно провадили час, у приємному колі друзів і подруг.

Існує приказка в англійській мові, яка каже, що знімок чи образ має вартість тисячі слів. І щоби переконатись дуже скоро, що табір був цікавим, треба лише оглянути ґалерію знімків із вишкільного табору, яка виставлена на вебсторінці www.cym.org/ca. Головна виховниця табору Наталя Кардаш не лише вміло вкладала програму, але сотнями своїх знімків розказала багато про діяльність таборовиків. Ласкаво запрошуємо читачів цієї статті оглянути знімки, щоби дійсно довідатися про все, що відбувалося на таборі.

DSC_0039            Одним із найважливіших наслідків вишкільного табору було те, що кожен учасник табору усвідомив собі, що перед ним чи нею стоїть велика відповідальність після повернення до Осередку, а саме – праця на позиції впорядника і, евентуально, дружинника-виховника, чи радше дійсного члена Спілки Української Молоді. Для кожного сумівця, в час, коли Україна виборює свою самостійність, стоїть велика відповідальність втілити в життя Звернення Воюючої України. Кожен вишкільник зрозумів, що має велику відповідальність і обов’язок віддати себе інтересам воюючої України і не лише морально, але і практично, по мірі своїх можливостей, підтримати своїх друзів-співвітчизників, що зі зброєю в руках борються за визволення народу, за щастя, за радість і творчу працю української молоді в українській державі. Цей святий обов’язок кожен вишкільник краще зрозумів через гутірки і зайняття, пережиті на таборі, беручи до серця слова, Тараса Шевченка: «Борітеся — поборете! Вам Бог помагає!».

Додаткові фотографії Ви можете знайти в нашій фотоґалерії !