Свято Весни 2017

0
1218

В неділю 11-го червня, 2017 року сумівці південного Онтаріо святкували традиційне Свято Весни, відзначаючи кінець сумівського виховного року і початок таборового сезону.  Спеціальним гостем цьогорічного Свята було юнацтво і склад Осередку СУМ ім. ген. Дмитра Грицая-Перебийноса з Монтреалю.

Присутнe юнацтво, дружинники та прихильники з осередків Ст. Катеринс, Етобіко, Міссіссага, Гамільтон, Торонто і Монтреалю начислило біля 200 учасників.

День розпочався Службою Божою в каплиці святих свв. Володимира і Ольги, яку відправив  отець Богдан Сліпий.  Після св. Літургії, під музичним супроводом духової оркестри Батурин, сумівці маршерували до

головної площі перед трибуною де відбулася організаційна частина свята.  Голова Крайової Управи СУМ, подруга Тамара Татарин вітала коротким привітом всіх присутніх. Серед почесних гостей, крім голів Осередків був і друг Павло Ґрод, голова Конґресу Українців Канади і Роман Медик, голова Крайової Управи Ліґи Українців Канади, котрий в імені Українського Культурного Центру ”Олд Мил” склав пожертву в сумі $5,000 з спільної Маланки організованої відділами Ліґи Українців і Ліґи Українок Канади у Торонто у співпраці з Осередками СУМ Етобіко і Торонто на оперативні потреби оселі СУМ Веселка.

Після цього юнацтво почавши з 6-ти років і завершуючи молодими дружинниками всі були відзначені відповідними здобутими ступенями які засвідчили про пророблену працю продовж цілого виховного року.

На завершення офіційної частини, ведуча Свята, подр. Олександра Кобилецька з Міссіссаґа закликал присутніх морально і фінансово підтримати третій з черги благодійний табір для дітей АТО і переселенців склавши пожертву під наступною адресою: https://www.generosity.com/emergencies-fundraising/send-a-ukrainian-displaced-child-to-camp-2017  Закрито Свято дефілядою Осередків.

Пополудні, кульмінаційною точкою була роздача призів першунам Юнацького Злету, який відбувся був напередодні Свята Весни в суботу, 10-го червня, завдяки старань Осередку СУМ Міссіссаґа, зокрема подр. Лариси Стех, за що висловлюємо щире признання. Рівнож користаємо з нагоди, щоби поґратулювати всім учасникам Злету за їх активну участь, Осередкам СУМ південного Онтаріо за успішне зорганізування Свята Весни і бажаємо усім веселого таборування!

Додаткові фотографії, Ви можете знайти за цим посиланням: Свято Весни’17.