Юні українці з Іспанії та Португалії взяли участь в сумівському таборі

0
924

«Великого бажайте!», – це гасло об’єднало учасників табору Спілки Української Молоді, який відбувся 1 – 8 липня 2017 року на теренах Іспанії.

72 юних українців з цієї країни, а також з Португалії, під орудою виховників з України та США, зібралися в місті Лорка, аби продовжити добру традицію спільного сумівського таборування.

Під час табору вони слухали гутірки з питань сумознавства, обговорювали славні сторінки українських визвольних змагань, знайомилися з біографіями відомих українців, слухали українську музику, вправлялися у танцях і співах, вивчали історію української марки.

«Табір був неймовірний! Всі згуртовані, веселі, втомлені, але щасливі. Море, сонце, насичена програма створили незабутню таборову атмосферу! Батьки були більш ніж задоволені, коли забирали дітей додому – щиро захоплені тим, чого вони вивчили і навчилися. Під час прощання не обійшлося без сліз та міцних дружніх обіймів. На мою думку – це найголовніший показник успішності табору», – вважає його головний виховник Оля Кальмук.

Варто зазначити, що такі табори на Піренеях для доросту місцевих українських громад СУМ влаштовує вже впродовж кількох років, прагнучи об’єднати юнацтво Іспанії та Португалії навколо справи жертовного служіння Богові та Україні.

Ці  прагнення  сумівців вже отримали свій видимий результат, адже на теренах Португалії цьогоріч зорганізувалася ініціативна група зі створення Спілки Української  Молоді.

Організатори вірять, що табір «Великого бажайте!» стане додатковим поштовхом для продовження цієї праці.

«Цього року ми мали більше учасників, мали повноцінно структуровану команду та виховницько-впорядницький склад. Важливу роль відіграв вишкіл, що відбувся перед табором. Він дав змогу познайомитися між собою виховникам та команді, спланувати повноцінно програму, – розповідає  комендант табору Андрій Фендик. – Приємно було бачити друзів, які таборують з нами вже не вперше. Для когось це другий, а для когось – третій табір. Важливо, що цьогоріч ми мали виховників та впорядників, які минулого року були ще таборовиками. Це тішить та вселяє надії на розвиток організації на цих теренах».