Представники Світової Управи  СУМ зустрілися з українською молоддю Португалії

0
560

Голова Світової Управи СУМ др.Андрій Бігун та Референт зовнішнього розвитку СУ СУМ др.Андрій Несмачний перебувають у Португалії.

Сюди вони прибули на запрошення місцевої української молоді з метою довершення справи створення Ініціативної групи з заснування СУМ.

Нашу організацію з членами української громади цієї країни єднають давні дружні зв’язки, вислідом яких стала  участь українських юнаків та дівчат з Португалії в сумівських таборах і семінарах, що відбулися в 2015-2017 роках на Піренейському півострові.

У четвер, 27 квітня 2017 року, др.Андрій Несмачний разом із представниками місцевої української громади подр.Нелею Підперигорою та др.Адамом Ілюком відвідали місто Браги де поклали квіти до монументу пам’яті Героям Небесної Сотні.

Також відбулася зустріч із членами української спільноти в Бразі, на якій були присутні Галина Ілюк, Ніна Петько, Ірина Логунець.

Ввечері того ж дня відбулась зустріч представника СУ з українською громадою міста Порто, де кілька тижнів тому назад наші подруги і друзі провели свої сумівські сходини.

Наступного дня Голова Світової Управи СУМ др.Андрій Бігун та Референт зовнішнього розвитку СУ СУМ др.Андрій Несмачний у супроводі Нелі Підперигори та Адама Ілюка, зустрілися із Послом України в Португалії п. Інною Огнівець.

Вони поінформували амбасадора про діяльність Спілки Української Молоді та окреслили перспективи розвитку СУМівських клітин у цій країні.

Ввечері відбулася товариська зустріч із молоддю, зацікавленою у створенні Ініціативної групи з заснування СУМ в Португалії, а також із колишнім багатолітнім керівником Управи Хмельницької обласної організації СУМ в Україні др.Миколою Чабаном, активним популяризатором СУМівської ідеї на теренах Іспанії др.Орестом Антошківим, головою Спілки Українців в Португалії Павлом Садохою та президентом СКУ др.Євгеном Чолієм, який перебував з офіційним візитом на цих теренах.

У суботу, 29 квітня 2017 року, представники Світової Управи провели у актовій залі парафіяльного центру храму С. Жорж де Арройош (УГКЦ) семінар, під час якого обговорювалися такі теми: «СУМ сьогодні – з перспективи її історичного розвитку» (др.Андрій Бігун), «Світоглядові засади СУМ – Організаційна структура та провід СУМ» (др.Андрій Бігун), «Ідеї для практичних занять з Юнацтвом» (др.Андрій Несмачний).

Після спільного обіду проведено сумівський Іспит для майбутніх членів Ініціативної групи з заснування СУМ в Португалії.