Звернення до депутатів Європарламенту

0
494

Незважаючи на XXI століття, на 24-й рік Незалежності Україна не припиняє виборювати Незалежність та захищати цілісність та сувернітет. Боротьба не припиняється ні в політичній ні в суспільницькій площині, ні в Україні ні за кордоном.

Друг Симон Шупер член Спілки Українсько Молоді Німеччини, Організаційний референт Крайової Управи СУМ Німеччини звернувся до депутатів Європейського Парламенту з Німечини.

10959752_394433554052147_4950334515186162301_n “ … цим зверненням я прошу Вас як депутатів Європейського парламенту, у рамках Ваших можливостей гостро засуджувати порушення політичного самовизначення України та порушення її територіальної цілісності Російською Федерацією. Залякування українського населення дезінформацією (масивне спотворення дійсності), пропагандою та військовим втручанням Росії в Україні є протилежним до принципів фундаментальних демократичних та ліберальних переконань і порушенням міжнародного права. … Я прошу Вас, взяти мої зауваження до уваги, щоби вони впливали на політичну дискусію в Європейському парламенті і далі підтримувати Україну на її демократичному шляху…

На заклик д. Симона Шупера до депутатів Європейського парламенту з Німеччини (27-го січня 2015 р.) відповів голова групи CDU/CSU (Християнсько-демократичний союз та Християнсько-соціальний союз) у Європарламенті Герберт Ройл (CDU) 0,,3948459_4,00(3-го лютого 2015 р.). Подякувавши за листа, пан Ройл сказав, що погоджується з поглядом Симона Шупера і відповів, що праламентаристи дуже уважно слідкують за подіями в Україні і намагаються знайти спільний консенс серед усіх 28 країн-членів ЄС, щоб відповідати та діяти об’єднано стосовно порушення міжнародного права Російською Федерацією. Зокрема, пан Ройл запевнив, що Європейський Союз далі підтримуватиме Україну на її демократичному шляху і далі буде виступати за припинення вогню в східній Україні.

З усіх 96 німецьких депутатів у Європарламенті до яких був висланий заклик, 34 складають групу CDU/CSU.

Текст звернення (Українська)

Текст звернення (Німецька)


Повний текст звернення

27-го січня 2015 р.

Заклик до депутатів Європейського парламенту з Німеччини – війна в Україні

До депутатів Європейського парламенту з Федеративної Республіки Німеччини

Шановні пані та панове,

я прошу Вас взяти до уваги наступну інформацію щодо сучасної ситуації в Україні і хочу висловити свій заклик до Вас стосовно цієї інформації.

Коротка хронологія подій Революції Євромайдану (2013/14) та військової агресії Росії в Україні, яка відбулася як наслідок цих подій (2014/15):

  • 21-го ЛИСТОПАДА 2013 р.: В наслідку політичного та економічного тиску Москви, український президент Віктор Янукович несподівано відмовляється підписати довгоплановану угоду про асоціацію з Європейським Союзом і таким чином викликає масові протести в м. Києві.

  • До 1-го ГРУДНЯ уже 800.000 людей збираються на Майдані Незалежности в Києві.

  • 16-го СІЧНЯ 2014 р.: Президент Янукович ухвалює дискримінаційні анти-демократичні закони, щоб таким чином розбити протести.

  • 23-го СІЧНЯ: Сутички між прихильною до уряду міліцією та майданівцями загоструються. Результатом того є перші двоє загиблих.

  • 20-го ЛЮТОГО: Якнайменше 88 людей гинуть у сутичках.

  • 21-го ЛЮТОГО: За участю міністрів закордонних справ Полщі, Німеччини, Франції та представником Росії президент Янукович підписує компромісну угоду з парламентською опозицією.

  • 22-го ЛЮТОГО: Янукович втікає з України і таким чином де-факто відступає зі своєї позиції як президент держави.

  • До 27-го ЛЮТОГО російські війська захоплюють український півострів Крим.

  • 16-го БЕРЕЗНЯ там проводять т. зв. референдум про вихід Криму зі складу України. Як кажуть, 97% Кримчан голосують за відокремлення. Міжнародна спільнота не визнає референдум називаючи його сфальсифікованим.

  • 18-го БЕРЕЗНЯ: Російський президент Володимир Путін підписує закон про включення Криму в склад Російської Федерації.

  • 7-го КВІТНЯ: В східноукраїнських областях Донеччини та Луганщини – в так званому Донбасі – перші адмінбудівлі захоплені російськими терористами.

  • 2-го ТРАВНЯ: Після пожежі в будинку профспілок в Одесі гинуть 42 людини.

  • 11-го ТРАВНЯ: На Донбасі відбуваються місцеві невизнані референдуми про відокремлення Донеччини та Луганщини зі складу України.

  • 25-го ТРАВНЯ: Після першого виборчого туру Петра Порошенка з абсолютною більшістю вибирають 5-им президентом України. Президентські вибори інтернаціонально визнані.

  • 26-го до 27-го ЧЕРВНЯ: Українська армія проводить т. зв. Антитерористичну операцію на Донбасі і відвойовує там російських терористів. Понад 40 з них гинуть у бою за аеропорт Донецьку.

  • До 5-го ЛИПНЯ терористи після інтенсивних боїв покидають місто Слов’янськ.

  • 17-го ЛИПНЯ: Над територією під контролем терористів збивають малайзійський пасажирський літак рейсу MH17, завдяки чому гинуть 298 людей з різних країн світу. Серед загиблих знаходяться також чотири громадяна Німеччини.

  • Наприкінці СЕРПНЯ 2014 р. російські терористи, підтримані російськими спецслужбами, регулярними російськими солдатами та постачанням зброї з Росії (танки і тяжка артилерія), з захопленням ними міста Новоазовськ, відкривають новий військовий фронт який просувається на захід.

  • 5-го ВЕРЕСНЯ представники України, Росії й т. зв. Донецької та Луганської Народної Республік у рамках мирного плану для України за участю Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у Мінську підписують угоду. В протоколі мінської угоди вони, між іншим, зобов’язуються припинити застосування зброї, дотримуватися зобов’язань щодо припинення вогню і звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб. Зокрема, всі незаконні збройні формування, військова техніка, бойовики і найманці мають бути вивезені із території України і має бути створена зона безпеки у прикордонних районах України і Російської Федерації. Українсько-російський державний кордон має бути під спостереженням ОБСЄ.

  • 26-го ЖОВТНЯ відбуваються парламентські вибори в Україні. Українсько-національні та про-європейські партії виразно перемагають у виборах. „Народний фронт“ Арсенія Яценюка (22,14 %), „Блок Петра Порошенка“ (21,81 %), „Самопоміч“ Андрія Садового (10,97 %), „Радикальна Партія Олега Ляшка“ (7,44 %) і „Всеукраїнське об’єднання Батьківщина“ Юлії Тимошенко (5,68 %) разом складають конституційну більшість в українському парламенті (302 із 419 місць). На посаду прем’єр-міністра України вибирають Арсенія Яценюка. Опозиція в більшості складається із членів бувшої партії Януковича („Партія Регіонів“), яка себе зреорганізувала під назвою „Опозиційний блок“ (9,43 %). Націоналістично спрямовані партії „Всеукраїнське об’єднання Свобода“ (4,71 %) і „Правий сектор“ (1,80 %) не ввійшли в парламент через нездобуття 5% голосів. Перший раз в історії України „Комуністична партія“ (3,88 %) не є представлена в українському парламенті. Парламентські вибори інтернаціонально визнані.

  • Незважаючи на Мінські домовленості про припинення вогню, від того ж часу ескалація насильства, яка часто спровокована військовими діями російськими терористами підтриманими Росією, продовжується. Особливо сильні бойові дії відбувалися на донецькому аеропорті, який уже вповністю зруйнований.

  • Від початку військової – хоч переважно прихованої – агресії Російської Федерації в Україні на початку 2014 р., на обох сторонах загинули тисячі людей. Можна виходити з того, що від цього часу понад 4.000 російських військових і приблизно 6.000 військових української армії загинуло на східноукраїнському Донбасі. Тисячі інших було поранено. Війна в східній Україні дуже негативно впливає на цивільне населення. Понад мілйон людей уже покинули свої будинки. Щонайменше 850.000 стали внутрішньо переміщеними особами. Додатково до цього, приблизно така сама кількість людей втекла в інші країни; більшість з них в Російську Федерацію. Зараз 4 мілйони людей перебувають в частинах контрольованих російськими військами в східноукраїнському Донбасі. Гуманітарна ситуація в тих регіонах катастрофічна. При військових діях відбуваються воєнні злочини та злочини проти людства. Серед цивільного населення вже загинули та було поранено сотні людей.

  • Від початку 2014 р. Україна знаходиться у боротьбі за їй державний суверенітет, який Російська Федерація продовжує руйнувати неприпиненим психологічним, економічним, політичним та військовим тиском. Зокрема, Україна конфронтована масивною та широкомасштабною пропагандистською кампанією Кремля, яка, доречі, також у інших країнах Європи виявляється дуже ефективною та шкідливою для демократії та свободи слова.

Підписавши чимало міжнародно-правових договорів (Гельсінський заключний акт НБСЄ [1975]; Будапештський меморандум [1994]; договір про чорноморський флот [1997]; статут ООН та інші), Російська Федерація визнає Україну незалежною державою. Це включає визнання внутрішнього суверенітету України (політичне самовизначення України та її населення) та зовнішнього суверенітету (політична незалежність України від інших держав). Зокрема, Російська Федерація зобов’язується не лише визнати недоторканність української держави але й гарантувати її.

З огляду на вище описаний стан речей, цим зверненням я прошу Вас як депутатів Європейського парламенту, у рамках Ваших можливостей гостро засуджувати порушення політичного самовизначення України та порушення її територіальної цілісності Російською Федерацією. Залякування українського населення дезінформацією (масивне спотворення дійсності), пропагандою та військовим втручанням Росії в Україні є протилежним до принципів фундаментальних демократичних та ліберальних переконань і порушенням міжнародного права.

Тому, я закликаю Вас, далі активно обговорювати в Європейському парламенті і поза його меж порушення Росією міжнародного права в Україні, зберегти в силі політичні покарання Європейського Зоюзу проти керівництва в Москві та зміцнювати їх у випадку подальших порушень міжнародного права Російською Федерацією допоки Мінські домовленості будуть реалізовані та територіальна цілісність Україні повністю буде відбудована. Тому що, агресія Росії проти намагання демократизації в Україні – це одночасно агресія Росії проти досягнень демократичних стандартів у Європі. Через пасивність та ігнорування війни, яку Кремль вже майже веде рік проти Європи, спроба Москви, замінити демократію та правову державність авторитарними чи диктаторськими силовими структурами буде підтримана й прискорена.

Я прошу Вас, взяти мої зауваження до уваги, щоби вони впливали на політичну дискусію в Європейському парламенті і далі підтримувати Україну на її демократичному шляху.

З повагою,

Симон Шупер