Акція СУМ „Теплом Зігріємо Серця – 2015”

0
541

 

День святого отця Миколая є мабуть найбільш очікуване свято для українських дітей по цілому світі. У цих тривожних часах для України, коли багато батьків залишають своїх дітей з рідними щоб служити в українських збройних силах та захищати територіяльну цілісність і суверенність Української Держави, подарунок таким дітям від св. Миколая набирає особливе значіння. Також є діти переселенців, яких батьки залишили рідну хату щоб лище зберігти життя сім’ї від московського аґресора і його найманців зі сходу. Миколай мабуть для них цього року може принести їм бодай усмішку на обличчя. Але як знаємо, Миколай сам не працює. Звичайно має багато ангелів-помічників які йому допомагають роздавати дарунки дітям по цілому світі.

Цього року, вже другий рік поспіль, Спілка Української Молоді (СУМ) в Америці була цим помічником св. о. Миколая i включилася в акцію Світової Управи СУМ – „Теплом Зігріємо Серця-2015”. Ціль акції була об’єднати юних українців з цілого світу для допомоги дітям військослужбовців які зараз перебувають у зоні АТО, або які загинули обороняючи Україну. Також ця акція була призначена допомогти переселенцям зі сходу які були змушені покинути рідну хату з огляду на війну у східних реґіонах України.

Ця акція включала СУМ з Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії, Німеччини, Бельгії та Великобританії, і  змогла зібрати 1,500 подарунків для дітей в Україні де працює СУМ, а саме у містах: Калуш, Львів, Тернопіль, Хмельницький, Чернігів, Сквира, Бобринець, Дніпропетровськ та Київ.

З допомогою членства, особливо сумівців юнацького віку всіх діючих Осередків (16) та Відділів (2) на території Америки – і навіть двох самодіялних одиниць де не знаходяться Осередки чи Відділи СУМ, але є поодинокі сумівці – 546 дітей які найбільше потребують відвідин св. о. Миколая, це отримали цього року.

На думку сумівців, окрім практичного, ця акція має й велике моральне значення, адже засвідчує єдність українців світу, незалежно від місця їх проживання чи віку. Ця акція також вчить наше юнацтво шось надзвичайно важного – любови до ближнього і допомоги потребуючим. Кращого прикладу не міг нам дати сам Ісус у цей святий Різдвяний час.

Надіємося що цим малим способом, юнацтво нашої спілки змогло зігріти серця дітям України.

Христос Родився! – Славім Його!

 

Teplom2015_Ukr1

Teplom2015_Ukr2